Gotland down under

Har just varit nere i underjorden. Fantastiskt häftig upplevelse. Missa inte detta om ni är på Gotland. Bara någon mil från Visby så det går att cykla hit.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Cykelturista på Visingsö

Befinner mig just nu på Visingsös Norra udde. Solen la sig just tillrätta bakom något molm. Men Gränna är härligt upplyst av solen. I kväll blir det grill och sedan väntar tältet. Ön är ju inte större än att man lätt cyklar från Norr till söder även med barnen. Bilarna lämnar man gärna kvar i Gränna. Perfekt mini semester med familjen.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Kroatien

Hej! kass som jag är på att blogga sitter jag här i
Sverige nu efter en underbar vecka i Kroatien och
får väll berätta här ifrån hur allt har varit istället.

Åkte ner en vecka själv – helt underbart, umgicks med min
släkt och alla mina vänner, bodde i vårt nybyggda hus
och gled mest runt i 7 dagar.. finns inte så mycket vettigt jag
kan berätta här egentligen, klubbarna är helt AWESOME!
saften* är jättebillig och killarna är skitsnygga!
Har gått i shorts och linne hela veckan, det har vart runt 28 grader
så vi passade på att dra ner till havet o doppa fötterna en dag :)
en vettig sak jag kan säga är att jag var på anställningsintervjuv
via ett resebolag som har Ving, Thomas Cook som 80% av sina
kunder. Killen jag snackade med nappade på att jag pratar flytande
kroatiska och svenska.. samt bra engelska. Han var jätte trevlig,
ville att jag skulle jobba med att ta emot alla turister, samt assistera
på kontoret med pappersarbete, fakturor, telefonsamtal you name it…
Anyway, han väntar på svar ifrån mig, (som jag måste ge nu i veckan)
om jag bestämmer mig för att ta jobbet jobbar jag f.o.m 15 Juni – 15 September
vilket innebär INGEN HÖGSKOLA för mig i höst.. (jippie) eller?

..usch va tråkigt det är att blogga, fattar inte hur man kan ha det som intresse, men
jag antar att man ska berätta om sitt liv o vad man gör och så så nu har jag
delat med mig lite av den informationen. Hoppas ni har haft det bra i Sverige!

XOXO
/Nati

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Skolan

Hej alla fans!
Nu sitter vi här på vår turismlektion
och lyssnar på matsmatsmats när han
demostrerar om att man inte får sno bilder
från andra hemsidor – självklart något vi
redan visste om. Men han trodde inte på oss
därför ska vi nu ändra om alla bilder vi har på
vår vackra hemsida.
TREVLIGT att vi fått 177 unika nya läsare, vi växer! (coolt)

Nu ska vi göra lite nytta för nästa fredagsmorgon lyfter
planet till vackraste platsen i världen, Kroatien!
Trevlig helg

/XOXO Gossip girl

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Test

Test

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Vemdalen

Ja då var sportlovet över och jag har fått till några fler skiddagar. Den här gången så bytte jag faktiskt anläggning i Härjedalen. Jag har säkert varit 25 gånger i Lofsdalen och det var förmodligen 25 år sedan jag senast var i Vemdalen. Men nu när min brors svärföräldrar har fixat stuga uppe på Vemdalskalet så var vi ju ”tvungna” att hänga med honom dit. Vemdalen har ett riktigt bra utbud av backar med bra längd och lutning. Dessutom i olika väderstreck så man kan komma undan vinden lite om den skulle bli allt för besvärlig. Möjligtvis att variationen på backarna för små barn är något bristfällig. Men för oss som gillar att det går undan lite så är Vemdalen riktigt bra. Riktigt fjäll, fantastisk utsikt. Nu var det lite i kallaste laget men om vi jämför med hur vi hade det i Åre innan jul så var det nu riktigt behagligt.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

En vecka kvar i paradiset

Nu har vi varit här i en vecka, så det är bara en kvar. Tiden går riktigt fort. Idag har vi åkt till en annan strand som heter Kata Noi. En mindre strand som är mycket lugnare än stranden närmast oss. I förrgår firade vi ”Buddhaday”, det var inte så speciellt lite fyverkerier som sköts upp bara. Den dagen firar man fyra gånger varje år men den inkommer på olika datum. Igår kväll åkte jag, mamma, farmor och Lindah till Phuket Town på weekend market. Hur stor som helst, ungefär som fyra fotbollsplaner. Där sålde de allt som finns att sälja typ som insekter på kilopris, ormar som husdjur och massa annat äckligt. Men mängder av kläder, smycken och väskor. Det var väldigt roligt att se. Phuket Town ligger ungefär 20 minuter från Centara Kata hotell där vi bor. Äntligen har jag också fått börja smörja in mig med solsmörja sex istället för trettio. Nu ska jag fasen bli brun.

Imorgon ska vi ut i djungeln. Vi ska rida på elefanter och förhoppningsvis se massa exotiska djur, jag ser fram emot det väldigt mycket. I veckan ska vi också åka till Freedom Bay som är en ö/strand som har ett stort rev. Så där åker snorkeln på. På tisdag kväll ska vi åka till en restaurang som ligger högt upp på ett berg och fira att farmor har fyllt 60. Vi har bokat tid till sex så vi kan se solnedgången och självklart inte missa ”Happy hour”. Annars kommer vi ligga på stranden så mycket som möjligt innan vi åker hem nästa söndag. En och en annan massage till ska hinnas med också och den sista shoppingen.

De är väldigt vänliga här i Thailand, och de ler hela tiden. De ler nog mer än vad de pratar. Leendet här anses vara väldigt trevligt så det är viktigt att le och tacka. En bat är ca 4 svenska kronor så man ska dela allt med fyra för att få ut det svenska priset. De använder sig av 1 bat, 5 bat, 10 bat i mynt och 20, 100, 500, 1000 som jag vet i sedlar. Antagligen finns det större sedlar men jag har inte sett någon större faktikskt.

Hoppades att jag kunde lägga upp lite bilder men datorn är för seg för att de ska kunna laddas upp. Det får bli på facebook senare.

Ha det gött! & lycka till med företagspresentationerna. Bryt ett ben.

/ Elin

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Thailand 2011

Hej alla där hemma!!!

Resan hit tog ca 12 timmar. Segt men ändå helt okej. Fick ju kolla på olika filmer ombord och fick massa mat. Det segaste var när vi hade landat och man var tvungen att fylla i massa papper om vad man skulle dit och göra och yrke och onödiga grejer, plus att väntetiden innan vi kom in i bussen var på ca 3timmar. Efter en timme med buss anlände till hotellet, självklart stod de med en välkomsdrink de super gulliga thailändarna. Vårt hotellrum var helt super bra. TVå stora rum plus ett stort vardagsrum ch två badrum och med en stor terass. Vårt rum ligger längst ner så det är ca 1,5 ut till poolen, awesome.

Vi har bara varit tre dagar men vi har hunnit med väldigt mycket. Legat vid havet massor, därför ser halva familjen ut som kokta kräftor. Sedan har vi varit runt i Kata Beach, alltså stället där vi bor. Vi har varit på massage, farmor tog oljmassage mamma ngt med fötterna och jag och min faster sänkte ner fötterna i en bassäng så fiskarna kunde äta upp vår döda hud (Y) skit coolt. Sedan fick vi fotmassage. Idag har vi varit i Patong, vi åkte Tuk Tuk dit. Det tog 20 min. Patong är ett lite större ställe som passar mer partyresande, och där fanns det bara massa försäljare. ”hallo madam hallo” ”Tjena tjena, svensk? Heter du emma, sara, linda?” några utav deras försök till att locka kunder haha.

Allt är väldigt, väldigt billigt här (utan alkoholen) och man måste pruta. Något som jag absolut inte är bra på. Nästan allt annat är billigt, men som man säger ska man pruta ner priset ungefär en tredjedel utav var de säger först.

Nästa vecka ska vi ut i djungeln, rida på elefanter och så. Vi ska också åka ut till Freedom bay och snorkla, jag tror då att jag kommer bli biten av en haj men får hoppas på det bästa.  Pappa, Jonathan och Vicke var på en ”Snake show” idag.  De hade visst kastat runt de stackars ormarna lite här och var. Något som skrämde skiten ur dem hahah.

Hoppas ni har det bra hemma!

Kramar Elin

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Kingston är huvudstaden i Jamaica. Den ligger i en ”naturlig” hamn i den syndöstra delen av landet. Staden grundades av britter och hade invånare på 591 000 inklusive förorter, detta är beräknat sedan 2009. Mellan 25 och 30% av Jamaicas befolkning bor i Kingston området. Staden grundades år 1693. Kingston har drabbats väldigt mycket av bland annat bränder och jordbävningar där man har fått bygga upp staden flera gånger. Religionen i Kingston är kristendom med olika inriktningar. 60% är protestanter medan 5% är katoliker. Några procent är även de afrikanska riterna. De tror som kristna att man åker upp i himmelen, men att ibland själen finns på jorden och hembesöker sina nära. Det kallas ”duppy”, och man gör olika saker för att detta inte ska ske. 5 procent till är etiopiska ortodoxer, medan 5 till procent är muslimer. Buddhister och judar utgör 2%, man har en judisk synagoga i Kingston. 10-15 procent är ateister i huvudstaden.

Många turister som åker dit för att Bob Marley har dött och är stora fan av reggae avråds att ens åka till Kingston, speciellt de förslummade områdena då det kan vara mycket farligt att åka dit. Men om man åker dit så kan man få en god shopping i norra och och östra Kingston. En känd artist som många ungdomar vet om är ifrån Kingston, Jamaica. Sean Paul, han har gjort låtar som Temperature, We be burning, Get busy m.m. Han är väldigt känd och en uppskattad artist. Bob Marley är den tredje världens största superstjärna och har satt stora spår efter sin död med hans reggae låtar över hela världen. I Kingston separerar man ofta de fattiga och rika så de inte ”behöver” se varandra. Det finns en mötes plats som kallas Half way tree, och är ett klocktorn. Där brukar de fattiga och rika mötas av ren nyfikenhet.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Laddade inför julen i Åre.

Otroligt avkopplande, lite spännande (för barnen), väldigt kallt. Men fem skiddagar i Åre innan Tomten har dykt upp känns som en riktigt bra start på säsongen. Så ett gott råd. Ta nattåget till Åre och slipp två resdagar på vägen.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar