Göra på Turistmål i USA

Dag 1:
Kommer ni komma fram till hostlet 18,15 afrikansk tid. Då kommer ni få hela kvällen för att göra er hemmastadda men även gå runt i Durban för att kolla hur det ser ut där ni bor. Ni kommer att avsluta kvällen på restaurang Moyo, det är en väldigt lyxig restaurang och priset per person ligger på 350kr. Alltså kommer ni få betala 1400kr för denna middag.

Dag 2.
Huvudstranden i Durban är över sex kilometer lång. Den är helt fantastiskt och surfing är en stor aktivitet där. Vågorna är ofta perfekta eftersom att vinden är precis lagom vid havet. Vattentemperaturen är sällan under 20 grader vilket innebär att surfarna inte behöver ah våtdräkter på sig. Men självklart finns det att hyra om man väljer att inte surfa i enbart badkläder.
Surfing i en timme med en utbildad instruktör kostar ca 250 kronor.
Maj/juni är den bästa surfingmånaden vilket passar perfekt för er resa.
Under den perioden behöver man inte ha våtdräkt utan det räcker om
man har badkläder på sig.

Vi har bokat in en surfingtimme åt er mellan 9.00-10.00 dag två eftersom att temperaturen är ganska så lagom vid denna tidpunkt. Efter det väntar lite solning och bad på den vackra stranden samt lunch på en av dem goda restaurangerna som finns där. En lunch på stranden kostar ca 50 kronor/person med dricka inkluderat. Klockan 15.00-16.00 väntar ytterligare en surfingtimme med samma instruktörer för att ta vid där ni stannade på förgående timme.
Efter det kan vi föreslå att ni åker hem och tar en dusch, fixar till er lite och åker in till en av stadens goda restauranger. Priserna på restaurangerna varierar, men man kan säga att medelpriserna ligger som i Sverige, för cirka 200 kronor/person får ni en riktigt god middag med dryck.

Dag 3.
Gårdagen på stranden med surfing var garanterad populär med några av Durbans duktigaste instruktörer. För att få upp flytet lite till bokade vi in en surfingtimme till mellan 09.00-10.00. Strax efter det bör ni få i er lite lunch och tänk på att dricka ordentligt med vätska i värmen för att undvika illamående och huvudvärk. Några timmar på stranden med härlig sol och bad i havet är något vi starkt rekommenderar. Håll ordentligt i era värdesaker för att slippa onödigt snatteri, det finns mycket blandat folk där precis som överallt. Efter stranden kan vi rekommendera att åka direkt in till staden och äta lite middag. Efter den finns det vacker kvällsshow längst med stranden som är gratis. Det är unikt att titta på dessutom gör dem det i samband med solnedgången vilket ni absolut inte bör missa.

Dag 4
Något som man borde se när man reser till Durban är de Indiska kvarteren. De har ett eget kvarter där bara de bor och de har influerat hela kvarteret. I kvarteren finns det många indiska, kulturella sevärdheter att kolla på som är väldigt populära att se. Under denna dag blir det strosning på stan med hjälp av en karta. Det imponerande rådhuset i Durban är mer än ett rådhus. I denna byggnad finns också en helt fantastisk samling av svart afrikansk konst och är dessutom ett spännande museum för naturvetenskap. Rådhuset är också en av de utmärkta platserna på kartan. Under dagen gäller det att hinna se så många av dessa kulturella saker som möjligt utan att stressa runt. En annan sak som står på kartan är den västra förstaden Cato Minor som är en blandning av fattiga hyddor och plåtskjul och vackra tempel. Här ligger templet med det långa namnet Shree Alayam Second River Hindu Tempel, som varje år är centrum för en festival som bland annat går ut på att gå på glödande kol. Något annat som man måste se är de intressanta museer, som alla ligger nära varandra. Några av de museer som är väl värda ett besök är Natural Science Musem med utställningar av Sydafrikanska djur, fåglar, dinosaurier och geologiska samlingar. Om man är intresserad av överdimensionerade insekter och sånt ska man besöka Kwa-nunu avdelningen. En trappa upp ligger Durban Art Gallery som på 70-talet var först med att samla svart sydafrikansk konst. På Local History Museum finns föremål från den tidiga kolonial tiden som då hette Natal. Playhouse som ligger mittemot Natural Science Musem erbjuder förstklassig underhållning i form av allt från opera till experimentell teater. Natal Maritime Museum med fotografier och föremål från Durbans sjöfartshistoria är också ett litet trevligt museum värt ett besök, som också finns med på kartan över saker som är värda att se. Under denna dag kommer man få hitta en restaurang som man anser passar sin egen mage, så ta med pengar till mat och kanske något snacks för att klara alla promenader. Kanske också en slant om man hittar en inbjudande affär och blir shopping sugen.

Dag 5
Dag fyra är det dags att upptäcka Sydafrikas kultur och natur. Denna dag går resan till Shakaland som ligger lite utanför Durban. Hela dagen kommer att genomföras på engelska så därför är den kunskapen väldigt viktig. Dagen sträcker sig i åtta timmar, då den börjar 8:30 med upp plock utanför hostelet. Under dagen ingår lunch, en professionell guide under hela dagen och avlämning och avhämtning på hostelet. Det är viktigt att ta med sig mycket vatten så det räcker under hela dagen lång. Shakaland ligger vackert placerad vid Entembenis kullar och vid Pabane sjön. Under dagen blir man guidad i Zulu byn, där Chief Malinga och hans familj bor. Man kommer få att se deras traditionella teknik och hantverk och hur de arbetar med dem. Som sagt ingår det lunch, men man får även chansen till att smaka på Zulu öl och delta i en traditionell måltid. Under dagen kommer det vara flera uppvisningar på deras traditionella danser speciellt deras krigsdanser som de har, som man också kan välja att medverka i. En traditionell spåman finns också på plats och man får vara med under tillverkningen av deras speciella spjut.

Dag 6
Dag sex så ska besöka ett känt naturreservat. Naturreservatet heter Stainbank. Hela naturreservatet är 13 km långt och består av jätte stora gräsplättar och fina träd. Där har man tillgång till ”African Wildlife” där kan man se olika vilddjur så som Grön apor och Zebror, att gå in på detta naturreservat kostar tillsammans 200 kr. Efter de sett allt det så kommer de ta en liten utflykt då de ska köpa med sig mat för ungefär 500:- Efter det så kan de ta en liten promenad och kolla runt på olika ställen och fascineras av Syd Afrikas skog. Efter en lång dag kan de ta bussen tillbaka till Durban city och njuta av staden resten av dagen.

Dag 7
Denna dagen kommer de gå upp tidigt och äta frukost på Hostel som de har köpt själva för 200. Sedan kommer de att åka iväg med buss som vanligt till ett Kloster. Där får man gå in i det och kolla hur de Syd Afrikanska nunnorna lever och de kommer även att berätta historier, inträde kostar 50 kr/person. Efter det kommer dom att gå vidare till en vacker kyrka som ligger precis bredvid. Sedan kan dom bära sig av emot en marknad som är väldigt vanligt där dom kan köpa färsk frukt och fisk vid vattnet som de äter till mat för ungefär 300 kr. På kvällen kan de gå på en teater i byggnaden Catalina Theatre som är uppbyggd med stora glasskivor, inträde 100 kr/person.

Dag 8
Denna dagen kan dom besöka Durbans kända Bothanic Garden där inträdet är tillsammans 250 kr. Där kan de gå runt och kolla på blommorna som finns, det finns även massa av olika fågelarter som är väldigt färgglada. Sedan kan de sätta sig i ett litet hus där man kan slappna av och dricka te och äta sandwich där kostnaden går åt 200. På eftermiddagen beger de sig och golfar på stället Windsor Park Mashie Course, där man betalar inträde och för bollen och golfklubba som tillsammans blev 400 kr. På kvällen beger de sig till en Grill som heter Havanna grill och det blir sammanlagt 480 kr.

Dag 9
Kommer ni kunna tillbringa dagen i Umhlanga som är porten till KZN north west. Något som måste besökas där är Gateway. Det är ett stort shoppingcenter med massa butiker, biografer, restauranger och flertal shoppingbutiker. Där finns det bara en våning med massor av olika restauranger man kan välja att äta på. Efter ni har spenderat dagen på Gateway kommer ni ha möjlighet att besöka The Rock. Det är världens största inomhus klättervägg. Där erbjuder dom på fantastiska adrenalinpumpande aktiviteter inklusive klättring, bergsklättring och en barnklubb. Så ni kommer kunna vara i shoppingcentret från 9:00 då det öppnar, till framåt 16:00 tiden. Därefter kommer ni kunna åka till The rock och vara där till 20:00 tiden. Sedan rekommenderar vi att ni åker tillbaka till hostlet för att packa resväskorna och bara ta de lugnt inne i staden resten av kvällen. Den här dagen räknar vi med att ni kommer att lägga ut runt 15 000 kr. Då är shopping, klättring och mat inräknat.

Dag 10
Kommer ni få vakna runt 6:00 och packa det sista. Runt 7:00 kommer ni åka med er hyrbil till flygplatsen då ni kommer vara framme 7.20. Då får ni checka in erat bagage och sedan vänta på er hemresa som kommer att börja från Durbans flygplats, 9:20

Kommentarer inaktiverade.