Khao Lak

Kultur: Khao Lak är en turistort i Thailand som drabbades hårt av tsunamikatastrofen den 26 december 2004. Stora delar av landskapet förstördes av flodvågen, och White Sand Beach är ett av de ställen som drabbades mest. Den kustnära naturen tog lång tid att återskapa. Nu några år efter förstörelsen så återkommer många turister och invånare som miste sina nära och kära i flodvågen, för att skicka upp en ljuslykta i form av ballong upp mot himlen. Man kan även skriva en hälsning på lyktan till dem som omkom.

Natur: I Thailand finns det stora vita sandstränder, palmer, den vackra indiska oceanen med sitt blåa hav.  Det finns en fin Övärld utanför Khao Lak, i den indiska oceanen, som kallas Similan Island och är en marin nationalpark. Den består utav många småöar och har de vackraste stränderna i världen. Det finns stora möjligheter att snorkla och dyka på de olika reven. Det finns dagsturer med båt och finns även möjlighet att övernatta.

By dentarg    CC (BY,NC)

Näringsliv: Sevärdheter i Khao Lak kan till exempel vara djungelsafari där du kan kolla och rida på elefanter och kanske möjligtvis andra djur. Kanotsafari där du kan å se vackra vattenfall. Du kan även välja att åka till öarna Surin och Similan Island som har några av de vackraste snorklingsplatserna i världen.

By isidro2007    CC (BY,ND)

Kommentarer inaktiverade.