Göra i Jamaica/ Kingston

Om du vill kolla på ett vackert vatten fall så kan du lätt göra det genom att åka till staden Ocho Rios, vatten fallet heter Dunns River falls. Du kan även gå till ett museum som representerar Bob marley, det är många som åker till Jamaica just för att Bob Marley är där från. Du kan också ligga och slappa en hel dag på stranden med is blått vatten och vackra vita stränder. Varför inte ta en tripp till Blue Mountains? En oas som toppar över 2 200 meter meter. Om du är i Montego Bay så ska du inte missa turisttåget som åker ut på bergen för en underbar upplevelse.

I Jamaicas norra kust är det mest sol och bad. Vid solnedgången kan man simma eller åka ut till klipporna. Här kan man b.l.a Fiska, dyka, windsurfing och ridning är andra exempel på populära aktiviteter. Sedan kan man ta en cocktail vid stranden vid en av barerna. Det unika jamaicanska köket och den ljuvliga reggae-musiken ger Dig en underbar känsla av lugn som du kommer att bära med dig länge.

Norra kusten är en av Jamaicas populäraste ställen för just vattnet och stränderna. Om du vill se ett filmhistoriskt ställe så kan du åka till The Blue Lagoon som ligger i i Port Antonio där filmen ”Den blå Lagunen” spelades in på 80 talet. Du kan även åka till den kända James Bond stranden där författaren till alla James Bond böcker bodde. Där finns även vattensportsutrustning med mera så du kan ha riktigt roligt på stranden!

Jamaica är ett populärt resmål bland de turister som besöker Karibien. Här finns allt man kan önska sig från Negrils vackra stränder. Shopping hittar du i Montego Bay. Jamaicas kulturella centrum finns i huvudstaden Kingston, hit ska man åka om man är intresserad av den jamaicanska historien.

picture ”Jamaica – Riding Sea Horses” By gaia.menesatti  CC

Kommentarer inaktiverade.