Göra i Kairo

Pyramiderna i Giza

Pyramiderna i Giza är något som man bara måste besöka om man åker till Kairo. Giza är en stad/distrikt inte alls långt ifrån Kairo som man lätt kan ta sig till genom antigen taxi, buss eller tunnelbana. Pyramiderna ligger högt upp på en platå i öknen och är en av världens kändaste attraktioner. Den största och äldsta av de tre pyramiderna i Giza heter Den Stora Pyramiden i Giza, men kallas även för Pyramiden av Khufu. Pyramiden var faktiskt den största byggnaden i världen i över 3 800 år. Pyramiderna är ett väldigt populärt turistmål och en självklarhet att besöka om man reser till Kairo. Eftersom pyramiderna lockar väldigt många turister är den bästa tiden att åka och besöka dem under lågsäsongen eftersom det är då det är som minst turister.

Sfinxen i Giza

En annan sak man absolut måste besöka när man åker till Kairo är också den enorma Sfinxen. Denna enorma staty lockar miljontals besökare varje år och den ligger också i Giza så där kan man ta två flugor i en smäll och besöka både pyramiderna och Sfinxen samtidigt. Sfinxen, som liknar ett lejon med människohuvud, ska enligt de antika egypterna föreställa den egyptiska solguden Re-Horakhty. Idag kallas den för Abu el-Hol. Även det grekiska namnet ”Sphinx” betyder något så osmickrande som ”Stryparen”. Sfinxen är 45 m lång, 22 bred och har huggits fram ur ett enda stycke sandsten. Det finns många teorier om varför näsan saknas på statyn, men det finns ingen som riktigt har något svar på den frågan.

Saladin Citadel

Är ett slott som är ett av Kairos mest populära tustimål. Det byggdes under order av Salah Al-Din och står i området Muqattam i närheten av centrala Kairo. Det byggdes färdigt 1183 och muren kring slottet stod klart 1238. Mellan 1176 och 1183 förstärktes slottet för att skydda det mot inkräktare som kom utifrån.

Khan Al-Khalili

Är ett stort kvarter som är känt över hela världen. Här samlas alla olika sorters handelsmän för att sälja sina varor. Khan Al-Khalili är uppdelat efter nationallitet och trosinriktning. Här kan man hitta absolut allt man någonsin kan leta efter.

Egyptiska museet

Är en utav världens mest fantastiska museum. Det ligger mitt i centrala Kairo. Det egyptiska museet har över 100 000 antika föremål från det antika Egypten. Det mesta fyndet som finns på museet är de föremål som man hittade i Tutankhamos grav. På museet finns också många välbevarade mumier som kända kungar och drottningar. Den mest välbevarade mumien är Ramses 11, om man ser på honom kan man både se tänderna och håret.

 Nilen

Nilen är en viktig del i Egyptens historia och nästan alla vet att den ligger just i Egypten. Om du är i Kairo ska du åka på Nilen. Det kan vara allt från stora kryssningar till små turer med en turistbåt. Denna turistattraktion är också väldigt populär.

Kommentarer inaktiverade.