Ayia Napa

Kultur

I Ayia Napa finns det mycket att se som ingår i deras kultur. Det finns många spår av den forna fiskestaden, där hamnen påminner lokalborna om den tystare tiden som var innan turismen började komma till Ayia Napa. Det finns även andra gamla byggnader som t.ex kloster och borgar m.m. som ingår i Ayia Napas kultur som finns att besöka. Ayia Napas kultur består främst utav avkoppling, bad, sol och festande. Ayia Napa har många turister från olika länder som kommer hit för att besöka den fin och långa stranden och de party fyllda kvällarna. Ayia Napa är mycket känt för sina sena partynätter och livligt festande ungdomar från hela världen som kommer för att uppleva party nätterna med folk ifrån hela världen. Ayia Napa är ett av Europas största partyställen. Strandkulturen är väldigt viktig för Ayia Napa. Stranden är lång och har varma och långa soltimmar dygnet runt. Havet är rent och klart, och är fantastiskt för dig som gillar att snorkla och se äventyret under vattenytan.

Vill man lära sig lite mer om öns historia och om alla olika folkslag som haft en hand på Cyperns forna och nutida maktstyre, då kan det vara värt att åka på en dagstur utanför staden. Alltifrån greker och romare till muslimer har funnits på Cypern och satt sina spår.

Natur

Ayia Napa har en väldigt fin natur, man kan åka upp på bergen och för att se över hela staden. De långa och varma stränderna är väldigt omtyckta och fina. Många turister kommer hit för att uppleva och njuta av den otroliga naturen runt omkring. I Ayia Napa är det oftast alltid soligt och fint väder så stranden är oftast fullpackad med turister som ligger och njuter av värmen och det kristall klara havet. Klimatet på Cypern är väldigt varmt och skönt året om så därför är det ett populärt resemål för turister som vill njuta av värmen och stranden.

Kommentarer inaktiverade.