Brasilien

Brasilien ligger i Sydamerika och är den femte största ytan i världen. Om man jämför Brasilien med Sverige så är Brasilien 19 gånger större än Sverige. Huvudstaden i Brasilien är Brasilia men den mest kända staden är Rio de Janeiro. Rio de Janeiro är mest känd för deras karnevaler.

Landet sträcker sig över ett stort område mellan Sydamerika och Atlanten. Brasilien är känt för sina regnskogar, vackra vyer och härliga karnevaler och sina fina stränder. I Brasilien bor det cirka 194 miljoner invånare och av dem är det 136 miljoner som är katoliker.

Brasilia Contest – Rowing at sunrise by CTJOnline, CC (BY, NC, ND)

Brasilien är välutvecklat inom jordbruket, gruvdrift, tillverkning och servicenäring. Landet har rika naturtillgångar och gott om arbetskraft, vilket gör att man är Sydamerikas ledande. Olika naturtillgångar som landet har är guld, järnmalm, mangan, nickel, fosfat, tenn, timmer, vattenkraft, kaffe, socker och en massa mer.

Brasiliens statsskick är republik och de flesta som bor där pratar portugisiska. Brasilien har fått sitt namn ifrån trädet bresiljeträd. Olika sporter som är populära är tillexempel den gamla kampsporten capoeira, beachvolleyboll och fotboll. Landet har bland annat vunnit fotbolls-VM fem gånger och år 2014 ska världsmästerskapen i fotboll hållas i Brasilien.

Klimatet är tropiskt utom i sydligaste delarna. I söder händer det ofta att det blir översvämningar och temperaturen sjunker ibland till minusgrader. I nordost händer det ibland att det blir längre torrperioder. I Brasilien betalar man med cruzeiro och centavos. 1 cruzeiro = 100 centavos.

Kommentarer inaktiverade.