Österike

Österrike

Österrike är ett tyskspråkigt land med delar av kroatiska-ungerska & Schweiska språkiga delar. Österrike är inget stort land ungfär lika stort som Götaland i Sverige och på den ytan bor cirka 8 miljoner människor.Stora delarna av bergskedjan Alperna sträcker sig igenom Österrike nästan ända fram till huvudstaden Wien. Naturen i Österrike är bergigt med många dalar.

Underbar natur att vandra i och i dalarna blir det väldigt varmt på sommaren med många fina floder och insjöar att bada i med kristallklart vatten från bergstopparna. Öster om Wien är det väldigt bördigt slättland. Österrike är en demokratisk republik och de flesta österrikare är romerska katoliker och kyrkan har en stark ställning i landet.Österrike är ett rikt land och levnadsstandarden är hög.Turismen är väldigt viktig för landet.Det som lockar är Österrikes utbud på vintersporter, till exempel Sankt Anton och Kitzbühel.

 En annan känd sak från Österrike är dess musikhistoria då många kända kompositörer och musiker bott här , till exempel Beethoven , Strauss och Mozart.

Österrike är en av Europas största producenter av vattenkraft som bidrar med ca 70 % av all el försörjning, vilket är mycket bra för miljön. Landet har också fyndigheter av olja och gas. Det finns också gott om järnmalm, bly, koppar och gips. Österrike är det skogrikaste landet i Centraleuropa. Skogsbruket spelar en stor roll för landets export från trävaror och papper. Österrikarna är mycket rädda om sin natur och har därför några av världens hårdaste miljökrav.
De är också ett väldigt rikt land pga detta.

Alps

The Alps

By Blue moon in her eyes

http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en

Kommentarer inaktiverade.