Indien

Namnet Indien kommer ifrån språket Sindhu och det är från språket hindi och ordet Indus som var en flod. Indien är befolkat med 1 049 700 118 personer. New Delhi är huvudstaden av landet och hette innan Bombay, där är själva ”Bollywood” som man kallar det. Landet ligger begränsat till länderna Pakistan, Nepal och Bangladesh. Indien ligger även bredvid det arabiska havet. Det officiella språket i Indien är hindu, men det pratas även Engelska och 26 övriga språk. Valutan är rupie och en rupie är sex svenska kronor. Religionen som det finns mest av i Indien är hinduism och islam. 80% är hinduer, medan 12% är muslimer. De andra procenten präglas av kristendomen, buddhismen m.m. Indien styrs av en president som heter Pratibha Pratil och premiär ministern heter Manmohan Singh. Viktiga dagar som man firar i Indien är Nationaldagen som äger rum 26 Januari, man firar även självständighetsdagen den 15:e Augusti. Det var då Indien blev ett självständigt land från de engelska kolonierna.

Indien kan man dela in i tre olika regioner: Himalayas högfjällsmassiv, det nordindiska slättlandet och högplatån Deccan i söder. Från December till till Februari är det mildare väder och blir efter det väldigt varmt och torrt. Från juni till December råder ett regn som kallas ”syndvästmonsunen”. Naturtillgångar som landet har är bl.a. Kol, järnmalm, naturgas, diamanter och träd. Indiens ekonomi har ökat efter 2000 talet och förbättrats sig väldigt mycket. Först var det de rika som hade en ökad ekonomi och efter ett tag följde medelklassen med, nu börjar även ekonomin förbättras för många fattiga.

Ungefär 2/3 av Indien befolkning bor på landsbygden och jobbar direkt eller indirekt med jordbruket. De viktigaste grödorna är; ris, sockerrör, vete, kokosnötter, baljväxter, jute, bomull, te, kaffe, kryddor och oljeväxter. Efter självständigheten hade Indien problem med att få maten att räcka till och behövde lägga en massa pengar på att importera, men Indien försörjer sitt eget land nu, på livsmedel och kan till och med exportera en hel del. På senare tid har Indien börjat satsa på biodynamisk odling vilket har gett mycket positiv respons. Den största delen av Indiens export inkomster kommer trots det omfattande jordbruket mestadels från Industrin, där bland annat textil och olika metall- och mineral förädlingar är stort. Det största företaget i Indien är Tata, som tillverkar allt man kan tänka sig. Elektronik, lastbilar och bussar, verktyg och mer eller mindre äger hela byar Teodlingar, skolor, fabriker med mera. På senare tid har Indien placerats på världskartan genom mjukvaruindustrin.

picture ”Daulatabad” by Patrimloeff CC

Kommentarer inaktiverade.