Äta i Ayia Napa

Restauranger i Ayia Napa
Bra matställen kan vara svårt att hitta om det är första gången man besöker ön. Här kommer några tips på bra matställen som har funnits i många år. Där kan man lita på maten och på servicen.


här ser ni en blir på maträtten Meze.

Matställen:

Argotikon – Restaurangen ligger nära So Nice och Makronissos, rent, snyggt och här serveras en underbar meze. De har även något som kallas Swedish Steak på menyn.

Los Bandidos – alla som varit i Ayia Napa känner säkert till den här mexikanska restaurangen, mitt i smeten ovanför torget. Los Bandidos har alltid funnits här och maten och servicen är i toppklass.

Tonys taverna – Nära svenska kyrkan och inte så långt från Melpo, Restaurangen är oerhört populär och ibland får man vänta på ett bord. Maten är mycket bra och god.

Dragon – Ayia Napas äldsta kinarestaurang har nu fått ett nytt ansikte med nya fräscha lokaler. Dragon ligger nu mitt emot Ayia Napas enda trafikljus. Det klassiska sweet and sour chicken kan helt klart rekommenderas.

La Casa Di Napa – Italiensk restaurang som ligger mitt uppe på höjden inte så långt från River Reagge club. Här har de underbar mat med smaskiga såser.

Olika rätter som finns i Cypern är tillexempel


Här ser ni en annan bild på maträtten Aphelia

Meze, cypriotiskt smörgåsbord med ett flertal smårätter
Souvlakia, grillat lamm på spett.
Souvla, större grillspett.
Kleftiko, ugnsstekt lamm.
Stifado, kött eller kalv som får koka i vin med lök och kryddor.
Aphelia, mört fläskkött, bräserat i rött vin och koriander.
Halloumi, salt och mild fårost från Cypern.

Kommentarer inaktiverade.