Göra i Rio De Janeiro

Rio De Janeiro har världens största årliga karneval. När det är dags för den årliga folkfesten så fylls gatorna i närmare två veckor av samba dansare. De flesta turister som åker till Rio De Janeiro är här för att se karnevalen. Riokarnevalen som är jordens längsta och största show. Alla som åker dit tycker att karnevalen är en mycket värd upplevelse. Andra aktiviteter som Rio De Janeiro har att erbjuda är tillexempel Maracanastadion, Pao de Acuar och Folclorico Edson Carneiro.

Maracanastadion ligger i Rios norra del och är världens mäktigaste fotbollstadion. Stadion har haft en kapacitet på 210 000 åskådare. Det anordnas dagligen guidade turer inne på arenan, priset för detta är ganska billigt..

Folclorico Edson Carneiro är ett av stadens allra bästa museum. Här finns en fantastisk samling av brasilianskt konsthantverk genom tiderna. Konsthantverket är en av landets stoltaste konstnärliga traditioner och museet är helt säkert värt ett besök. Här finns även en liten affär, där man kan köpa konsthantverk utav otroligt bra kvalitet.

Pao de Acuar även såkallad sockertoppen. Om man vill besöka platsen så bör man inte vara höjdrädd för linbanan har varit ingången sedan 1912. Resan går först från Praia Vermelha upp till Urca berget på 220 meters höjd. Om man vill till själva toppen är det sendan ytterligare 750 meters resa och man befinner sig då på nära 400 meters höjd med en spektakulär utsikt över Rio De Janeiro och dess omgivningar. Sockertoppen är en fantastisk och minnesvärd sevärdhet.

En annan sevärdhet är bland annat Kristusstatyn som är ca 30 m hög och finns i Corcavado. Om man vill det lugnt kan man sola och bada vid Copacabanastranden. Den ligger en halv mil söder om Rio de Janeiros centrum. Där finns kaféer, hotell, restauranger, nattklubbar m.m.

Kommentarer inaktiverade.