Äta i Kairo

 Att hitta matställen i Kairo är en enkel match. Överallt finns det restauranger, caféer eller liknande. Problemet är vilken mat det är man är sugen på? Utbudet är en salig blandning, och det finns alla möjliga typer av mat som det brukar göra på alla stora turistorter. En sak man alltid ska testa när man åker till ett nytt land är deras mat. Vanlig mat som kebab kan man lika väl äta när man kommer hem igen. 

Några typiska egyptiska rätter är Kofta som är malt kött, blandat och stekt med kryddor och som ser ut som avlånga köttbullar och som kan vara ganska kryddstarka. Kallas även shish kebab. Molokhiyya är en av de få, äkta egyptiska rätterna. Det är en grön tjock soppa som är gjord på bladgrönsaker, ris och vitlök. Soppans bas utgörs oftast av kyckling eller nötkött. Foool som är favabönor, tillagade med olja, citron, salt, kött, ägg och lök för att krydda till det hela. Man får in foool i en portionsskål och äter det ihop med bröd och grönsaker. 

 Om man är sugen på att testa några utav det egyptiska utbudet kan man gå till en restaurang som heter The Place Boat. Restaurangen har även grillat, brittisk mat och internationell mat. Ett bra ställe för en barnfamilj. Den ligger nära Cairo Tower och Cinderella Towers så ganska centralt. Varför den heter ”boat” är eftersom restaurangen är uppbyggd som en båt. 

Eftersom Kairo har så stort utbud är det svårt att utpeka en speciell restaurang eller ett lunchställe som man ska rekommendera. Det är helt upp till person om vad man är sugen på att äta. Men eftersom Kairo är så stort är det inte svårt att hitta sig fram och få tag i det man vill ha. Testa på att smaka på den egyptiska maten, det är någon du inte kommer att ångra. Det är alltid kul att testa på något nytt, en ny smak som man inte har testat hemma i Sverige.

Kommentarer inaktiverade.