En vecka kvar i paradiset

Nu har vi varit här i en vecka, så det är bara en kvar. Tiden går riktigt fort. Idag har vi åkt till en annan strand som heter Kata Noi. En mindre strand som är mycket lugnare än stranden närmast oss. I förrgår firade vi ”Buddhaday”, det var inte så speciellt lite fyverkerier som sköts upp bara. Den dagen firar man fyra gånger varje år men den inkommer på olika datum. Igår kväll åkte jag, mamma, farmor och Lindah till Phuket Town på weekend market. Hur stor som helst, ungefär som fyra fotbollsplaner. Där sålde de allt som finns att sälja typ som insekter på kilopris, ormar som husdjur och massa annat äckligt. Men mängder av kläder, smycken och väskor. Det var väldigt roligt att se. Phuket Town ligger ungefär 20 minuter från Centara Kata hotell där vi bor. Äntligen har jag också fått börja smörja in mig med solsmörja sex istället för trettio. Nu ska jag fasen bli brun.

Imorgon ska vi ut i djungeln. Vi ska rida på elefanter och förhoppningsvis se massa exotiska djur, jag ser fram emot det väldigt mycket. I veckan ska vi också åka till Freedom Bay som är en ö/strand som har ett stort rev. Så där åker snorkeln på. På tisdag kväll ska vi åka till en restaurang som ligger högt upp på ett berg och fira att farmor har fyllt 60. Vi har bokat tid till sex så vi kan se solnedgången och självklart inte missa ”Happy hour”. Annars kommer vi ligga på stranden så mycket som möjligt innan vi åker hem nästa söndag. En och en annan massage till ska hinnas med också och den sista shoppingen.

De är väldigt vänliga här i Thailand, och de ler hela tiden. De ler nog mer än vad de pratar. Leendet här anses vara väldigt trevligt så det är viktigt att le och tacka. En bat är ca 4 svenska kronor så man ska dela allt med fyra för att få ut det svenska priset. De använder sig av 1 bat, 5 bat, 10 bat i mynt och 20, 100, 500, 1000 som jag vet i sedlar. Antagligen finns det större sedlar men jag har inte sett någon större faktikskt.

Hoppades att jag kunde lägga upp lite bilder men datorn är för seg för att de ska kunna laddas upp. Det får bli på facebook senare.

Ha det gött! & lycka till med företagspresentationerna. Bryt ett ben.

/ Elin

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>